standard-title Nucleair Risico UW GEZONDHEID, ONZE ZORG!

Nucleair Risico

UW GEZONDHEID, ONZE ZORG!

Na alles wat u al hoorde in de media over de verdeling van jodiumtabletten en het nucleair risico geven wij hier graag wat extra uitleg.

Doelgroep:
Aalter ligt verder dan 20km rond een nucleaire site, waardoor vooral kwetsbare groepen worden uitgenodigd om gratis jodiumtabletten af te halen. Kwetsbare groepen zijn kinderen jonger dan 18 jaar en zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Jongvolwassenen tussen 18 en 40 jaar zijn minder kwetsbaar. Ben je ouder dan 40 of ben je allergisch aan jodium? Vraag dan raad aan je huisarts over de mogelijke bijwerkingen. Het is mogelijk dat de inname van jodiumtabletten voor jouw niet aangeraden is!

Werking:
Door op het juiste moment Jodiumtabletten te nemen zorg je ervoor dat je schildklier geen onstabiel radioactief jodium meer kan opnemen. Zo blijft je schildklier beschermd. Het teveel aan jodium (radioactief en niet-radioactief) plas je uit. Jodiumtabletten werken dus enkel als je ze op het juiste moment inneemt! Neem ze dus zeker niet op eigen initiatief. De overheid zal op het juiste moment aangeven wanneer de Jodiumtabletten voor uw regio moeten ingenomen worden. Afhankelijk van jouw leeftijd moet je het juiste aantal Jodiumtabletten oplossen in een beetje water en voeg deze hoeveelheid toe¬†aan een grotere hoeveelheid drank: water, fruitsap, moedermelk, …

Klik op onderstaande link voor meer info:
http://www.nucleairrisico.be
Risk-nucleair